27 Ağustos 2025 Çarşamba

Nilay'in Hellimli Zeytinli Kibris Bittasi

Malzemeler:

  • 5 su bardağı un

  • 2 su bardağı ılık su

  • 1 paket instant maya

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 kase çekirdeksiz doğranmış zeytin

  • 1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan

  • 1 sap taze soğan

  • 200 gram hellim peyniri

  • 1 yemek kaşığı kuru nane

  • Üzeri için: susam ve çörek otu

Yapılışı:

  1. Hamur Hazırlığı:
    Un, ılık su, şeker, tuz, maya ve zeytinyağını yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 45 dakika mayalandırın.

  2. İç Harç:
    Mayalanan hamurun havasını alın. İçine doğranmış kuru soğan, taze soğan, nane, zeytin ve küp küp kesilmiş hellim peynirini ekleyip tekrar yoğurun.

  3. Tepsiye Alma:
    Yağlanmış tepsiye hamuru yayın. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Yarım saat tepsi mayası için bekletin.

  4. Pişirme:
    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  5. Alternatif Kolay Yöntem:
    Hamur yoğurmak istemeyenler, fırından alınacak 2 ekmek hamurunu zeytinyağıyla yoğurup içine malzemeleri katarak da pişirebilir.

Afiyet olsun! 😋