Malzemeler:
-
5 su bardağı un
-
2 su bardağı ılık su
-
1 paket instant maya
-
1 yemek kaşığı şeker
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay bardağı zeytinyağı
-
1 kase çekirdeksiz doğranmış zeytin
-
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
-
1 sap taze soğan
-
200 gram hellim peyniri
-
1 yemek kaşığı kuru nane
-
Üzeri için: susam ve çörek otu
Yapılışı:
-
Hamur Hazırlığı:
Un, ılık su, şeker, tuz, maya ve zeytinyağını yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 45 dakika mayalandırın. -
İç Harç:
Mayalanan hamurun havasını alın. İçine doğranmış kuru soğan, taze soğan, nane, zeytin ve küp küp kesilmiş hellim peynirini ekleyip tekrar yoğurun. -
Tepsiye Alma:
Yağlanmış tepsiye hamuru yayın. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Yarım saat tepsi mayası için bekletin. -
Pişirme:
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. -
Alternatif Kolay Yöntem:
Hamur yoğurmak istemeyenler, fırından alınacak 2 ekmek hamurunu zeytinyağıyla yoğurup içine malzemeleri katarak da pişirebilir.
Afiyet olsun! 😋