15 Ağustos 2025 Cuma

Barbara’nın Çikolatalı Portakallı Keki

Malzemeler 

(Malzemeleri bu sırayla ekleyin)

  • 3 adet yumurta

  • Yarım su bardağı şeker (orijinal tarifte 1 su bardağı, ama ben yarım ekliyorum)

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Bir tutam tuz

  • 1,5 paket kabartma tozu (Royal marka gibi – eğer son adımda kendiliğinden kabaran un kullanırsanız ekstra kabartma tozu eklemenize gerek yok)

  • 1 adet portakal (kabukları soyulmamış, iyice yıkanmış, doğranmış)

  • Yarım ya da 1 tablet bitter çikolata (ben %70 bitter çikolatanın 1 tam tabletini ekliyorum)

  • 1 su bardağı un (ben İngiltere’de kendiliğinden kabaran un – self-rising flour – kullanıyorum)

Yapılışı

  1. Fırını 180°C’ye önceden ısıtın.

  2. Tüm malzemeleri yukarıdaki sıraya göre ekleyin ve iyice karıştırın.

  3. Harcı yağlanmış kek kalıbına dökün.

  4. 30–40 dakika pişirin. Bir bıçak batırdığınızda temiz çıkarsa kek pişmiş demektir; eğer bıçak kirli çıkarsa 10 dakika daha pişirin.

  5. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun! ❤️