19 Temmuz 2009 Pazar

Ekşili Patlıcan Çorbası

Malzemeler:

- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme değil)
- Yarım kg. patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 150 gr. nohut
- 150 gr. bulgur
- 2 adet limon
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Baharatlar: nane, tuz

Yapılışı:

Bir gece öncesinden ölçülü nohut ıslatılır.
Soğanlar ve biberler ince kıyılıp tereyağında kavrulur. Soğanlar pembeleştiğinde karışıma ölçülü biber salçası eklenir. Salça iyice dağıldığında kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates eklenir. Domatesler suyunu bırakıp çektikten sonra 1 lt. su ilave edilerek kaynayana kadar beklenir.
Bu esnada patlıcanlar kabukları şeritler halinde soyulup küçük küçük doğranarak hazırlanır. Sarımsaklar soyulup küp küp doğranır.
Su kaynadıktan sonra patlıcanlar, önceden ıslatılmış (ya da konserve) nohut, bulgur ve sarımsak ilave edilir. Pişmeye yakın 2 limonun suyu sıkılarak eklenir. Son olarak yağda nane yakılarak üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder