19 Temmuz 2009 Pazar

Yoğurtlu Patates Çorbası

Malzemeler:

  • Yarım kg. irice doğranmış, kemikli koyun eti
  • 150 gr. nohut
  • 1 kg. patates
  • Yarım kg. yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Baharatlar: nane, tuz

Yapılışı:

Bir gece önceden nohut ıslatılır.

Kemikli et bir tencerenin içinde soğuk suya koyularak kaynatılır. Akşamdan ıslatılmış nohut su kaynamaya başlayınca ete ilave edilerek pişirilir.

Patatesler soyularak küp küp doğranır.

Nohutun pişmesine yakın, küp küp doğranmış patates kaynamakta olan suya eklenir.

Ölçülü yoğurdun için bir yumurtanın sarısı eklenerek iyice çırpılır.

Patatesler pişince yoğurt karışımı yavaş yavaş suya eklenir. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşden indirilir. Servis etmeden önce sıvıyağda nane yakılarak üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder