21 Kasım 2009 Cumartesi

Mantı



Hamur malzemesi:

- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- Sert bir hamur olacak şekilde az su
- Tuz

Harç malzemesi:

- 350 gr kıyma
- 1 soğan rendesi
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz

Sos malzemesi:

- Yarım kilo yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da isteğe göre sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı nane
- İsteğe bağlı domates sosu için 2 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Sert bir hamur elde edene kadar hamur malzemeleri yoğrulur. Unlanmış masada oklava ile açılarak küçük karelere bölünür. Harç malzemesi karıştırılır. Harçtan parçalar alınarak karelerin içlerine koyulur. Kareler dört köşeleri birleştirilerek bohça şeklinde kapatılır. Kaynamakta olan suya atılarak mantı su yüzüne çıkana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.

Yoğurt ve sarımsak çırpılarak sarımsak sosu hazırlanır. Tereyağında nane yakılır. İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı salça biraz tereyağında kavrulup 1 çay bardağı su ile sulandırılıp koyulaşıncaya kadar pişirilerek domates sosu hazırlanır.

Tabağa servis edilen mantının üzerine sarımsak sosu, üzerine domates sosu ve en üste yanmış nane gezdirilerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder