22 Ekim 2009 Perşembe

Annemin Poğaçası

Malzemeler:
Hamur:
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta (sarısı poğaçaların üstü, beyazı hamur için)
- 250 gr. margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- Alabildiği kadar un
- Tuz

Harç: İsteğe göre peynir, kıyma, patates vs. kullanılabilir

Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak, hamur kulak memesi kıvamına gelip, ele yapışmayacak duruma gelene dek un eklenerek yoğurulur.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak bunlar açılır. İsteğe göre harç malzemesi hazırlanarak açılan hamur toplarının içine yerleştirilir. Kapatılan hamur topları bir tabak yardımıyla kenarlarından kesilir.

Poğaçalar sıvıyağla yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yumurtanın önceden ayrılmış olan sarısı pohaçaların üzerine sürülür. Poğaçalar önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atılır. Üzerleri kızarmaya başladığından fırından çıkarılarak sıcak ya da soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder