18 Ekim 2009 Pazar

Tarta de Santiago (Bademli Kek)


Malzemeler (8-12 porsiyon):

- 250 gram çekilmiş badem içi
- 200 gram toz şeker
- 4 adet yumurta
- Bir limon kabuğu rendesi
- 1/4 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- Üzerini süslemek için pudra şekeri
- Fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:

Derin bir kapta 4 yumurta mikser yardımıyla iyice çırpılır. İyice karıştığında buna limon kabuğu rendesi, ölçülü şeker ve tarçın ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Hepsi iyice karıştığında bunlara yavaş yavaş ölçülü badem eklenir ve topak kalmayacak şekilde iyice karıştırılır. Çok derin olmayan, geniş, tercihen yuvarlak bir fırın kabı (tercihen borcam ya da benzeri) margarinle yağlanır ve kekin yapışmasını önlemek için üzerine biraz un serpilir. Karışım yağlanmış fırın kabına yayılır. Kek önceden 200 derecede ısıtılmış fırının aşağı kısmına yerleştirilir. Fırın grill modunda çalıştırılır. Üzeri hafif kızarmaya başladığında, pişip pişmediği bir kürdan sokularak kontrol edilir. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek fırın kabından zedelemeden çıkarılarak düz bir servis tabağına alınır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder