18 Ekim 2009 Pazar

Balkabağı Çorbası


Malzemeler (4 kişilik):

- Yarım kg bal kabağı
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 bardak tavuk suyu ya da 1 adet tavuklu knorr bulyon
- 1 su bardağı süt
- 2 adet üçgen peynir ya da 2 yemek kaşığı krem peynir
- Servis için 1 adet soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı YA DA yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Karabiber ve tuz

Yapılışı:

Kabakların, patatesin, havucun ve 1 adet soğanın kabukları soyulup hepsi iri iri dilimlenir. Bir tencereye su koyularak dilimlenmiş sebzeler, tavuk suyu ve tuz ilave edilir ve tencere orta ateşte kaynamaya bırakılır. Sebzeler piştiğinde tenceredeki su bir kaba süzülerek sebzeler püre haline getirilir. Sebze püresine 1 bardak süt, krem peynir ve biraz karabiber ilave edilerek karıştırılır. Kenara ayrılmış sebze suyu yavaş yavaş eklenerek karışım istenen kıvama getirilir. Kıvam normalden biraz koyu olmalıdır. Hazırlanan çorba kaynama noktasına getirilmeden 5 dakika orta ateşte ısıtılır. Çorba bu aşamada kaynatılacak olursa süt kesilir. Çorbayı servis etmeden önce bir tavaya zeytinyağı koyularak iyice kızdırılır. 1 adet soğan ince söğüşlenir ve kızgın yağda kahverengileşip sertleşinceye kadar kavrulur. Kaselerin üzerine serpiştirilerek servis yapılır. İsteğe göre yanık soğan yerine ince kıyılmış maydanozla da servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder