Malzemeler:
- 20 bardak su
- 5 bardak toz şeker
- 1/2 kg lohusa şekeri
- 8 tane kabuk tarçın
- 20 adet karanfil
- 1 tutam yenibahar tohumu (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Fındık rendesi
Yapılışı:
Şeker, su ve lohusa şekerini geniş bir tencereye koyarak eriyene kadar kaynatın. Tarçın, karanfil ve yenibaharı bir tülbente sararak küçük bir çıkın hazırlayın. Çıkını şerbetin içine koyarak yarım saat daha bu şekilde kaynatın. Bu süre sonunda çıkını şerbetin içinden alın ve şerbeti bir tülbentten ya da ince delikli bir süzgeçten geçirerek soğumaya bırakın. Çok tatlı olması durumunda şerbeti su ilave ederek açın. Üzerine fındık rendesi serperek soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder