28 Şubat 2010 Pazar

Simit



Hamur malzemeler:

- 1 kg un
- 1/2 paket yaşmaya
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Yeterince sıcak su

Üstüne sürmek için:

- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1 bardak su
- 1,5 su bardağı susam

Yapılışı:

Hamur malzemelerini kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Bu 12 eşit parçanın her birini ikiye bölüp, her iki parçayı da ince sicim şeklinde açın. Bu 2 sicimi örgü şeklinde birbirine dolayın ve uçlarını çember şeklinde birleştirin.

Derin bir kap içersinde su ve pekmezi karıştırın. Bir tepsiye susamı yayın. Simitleri bu sosa batırıp susamı ıslatmamsı için iyice süzün. Ardından susama bulayın ve tepsiye dizin. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına vererek kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder