9 Ekim 2010 Cumartesi

Kadınbudu Köfte


Malzemeler:
- 1 kg. köftelik kıyma
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 baş kuru soğan
- 2 yumurta
- Un, karabiber, tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kızartma yağı

Yapılışı:
Ölçülü pirinç kıvam olarak pirinç pilavından biraz daha geçkin olacak kadar suda haşlanır. Haşlanan pirinç süzülerek bir kenara ayrılır.

Kıyma iki eşit parçaya bölünür. Bir tavaya zeytinyağı koyularak kıymanın yarısı kavrulur. Buna ince kıyılmış soğan da ilave edilerek, soğan ölünceye dek bir müddet daha kavrulur. Tuzu ve karabiberi eklenerek ılımaya bırakılır.

Ilıyan karışıma kıymanın çiğ bırakılan diğer yarısı eklenerek iyice yoğrulur. Karışıma haşlanmış pirinç de ilave edilerek biraz daha yoğrulur.

Kıymadan irice parçalar alınarak kalınca ve yassı köfteler hazırlanır. Bir tabağa yeterince un koyularak, hazırlanan köfteler una bulanır.

Derince bir diğer tabakta 2 yumurta çırpılır. Unlanmış köfteler yumurtaya banılarak kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder