5 Ekim 2010 Salı

Sütlaç



Malzemeler:

- 1 büyük su bardağı baldo pirinç
- 5 büyük su bardağı su
- 1,5 büyük su bardağı toz şeker
- 2 litre süt
- 1 paket vanilya
- Üzeri için tarçın

Yapılışı:

Bir bardak pirinç yıkanarak beş bardak suyla tencereye koyulur ve orta ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirilir. Su bitmeye yakın 2 litre süt (yaklaşık 9 su bardağı) ilave edilir ve orta ateşte kaynatmaya devam edilir.

Pirinçler açılıp karışımın kıvamı koyulaştığında vanilya ve ölçülü şeker eklenir. Beş dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılarak sıcakken taslara dökülür ve soğumaya bırakılır. Üzerine tarçın serpilerek soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder