22 Eylül 2011 Perşembe

Kordoba Usulü Salmorejo


İspanya'nın Endülüs bölgesinden müthiş bir soğuk meze...

Malzemeler:

- 3 dilim bayat ekmek içi
- 125 cc. sızma zeytinyağı
- 5 adet olgun domates
- 4 diş sarımsak
- sirke, su ve tuz

Üzerini süslemek için:
- Jambon parçacıkları
- 2 adet haşlanmış yumurta

Yapılışı:

Kabukları soyulup, tohumları alınmış domatesleri ufak ufak doğrayın. Soyulmuş sarımsaklarla beraber hepsini bir kaba boşaltın. Bunları iyice mikserden geçirin.

Bayat ekmek içlerini ufalayarak kabın içine ilave edin ve ekmek içlerinin karışımın suyunu iyice çekmesi için 20 dakika bekleyin. Malzemelerin tümünü tekrardan mikserden geçirin ve aynı zamanda yavaş yavaş zeytinyağını da dökerek iyice yedirin.

Salmorejoyu buzdolabına koyarak soğumaya bırakın. Sarımsaklar bekledikçe tadını vereceği için en az 4 saat kadar beklettiğinizde daha da lezzetlenecek.

Üzerini küçük doğranmış haşlanmış yumurta ve jambon parçacıklarıyla süsleyerek soğuk servis edin.