27 Eylül 2012 Perşembe
Domatesli Fasülye Çorbası
Malzemeler:
- 1/2 kg taze fasulye
- 1 su bardağı yarma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Derin bir tencereye su koyulur. Ölçülü yarma içine atılarak açılmaya başlayıncaya kadar kaynatılır.
Kuru soğan soyulup ince doğranır. Domatesler rendelenir. Fasülyelerin kılçıkları temizlenir ve ince ince doğranır.
Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak hafif kızdırılır. İçine ince doğranmış soğanlar atılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş domatesler ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak domatesler suyunu çekinceye kadar bir müddet orta ateşte pişirilir.
Domatesler suyunu çekmeye başlayınca buna domates salçası ilave edilerek iyice yedirilir. Ardından tencereye su ilave edilir. Hafifçe pişmiş yarma süzülerek çorbanın içine eklenir. İnce doğranmış fasülyeler de ilave edilir. Çorba fasülyeler ve yarma iyice pişinceye kadar kaynatılır.
Pişmeye yakın tuz ve karabiber ilave edilerek ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.