3 Aralık 2017 Pazar

Biscotti

Malzemeler:
* 4 su bardağı tam buğday unu
* 1 su bardağı esmer şeker
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 3 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 büyük boy mandalina ya da 1 portakalın suyu ve kabukları
* 1 paket çiğ badem
* 2 paket kuru üzüm
* 1/3 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Derin bir kabın içine 3 yumurta kırılır. Az miktarda yumurta beyazı fırına vermeden önce biscottilerin  üzerine sürmek için bir kenara ayrılır. Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra içine mandalina suyu, zeytinyağı ve ölçülü şeker de eklenerek iyice karıştırılır.

Ayrı bir kabın içine ölçülü un, vanilya, kabartma tozu, tuz koyulur ve iyice karıştırılır. Çok ince doğranmış mandalina kabukları ilave edilerek birbirine yapışmış olanlar el yardımıyla ayrılır. Bütün bademler, kuru üzümler ve tercihe bağlı diğer kuru yemiş ve kuru meyveler de un karışımına eklenir. İyice karıştırdıktan sonra sıvı karışım una boca edilir ve iyice yoğurulur. Gerekirse ele yapışmayacak kıvama gelene kadar az un daha eklenir.

Hazırlanan hamurdan üç parmak kalınlığında ince uzun şeritler hazırlanarak bunlar pişirme kağıdı yayılmış bir tepsiye dizilir ve üzerlerine bastırarak biraz yassılaştırılır. Fırına vermeden önce bir fırça yardımıyla üzerlerine yumurta beyazı sürülür.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirilir. Fırından çıkan biscottilet 15 dakika soğumaya bırakılır. Ardından biscotti şeritleri testere şeklinde bir ekmek bıçağı yardımıyla çok bastırmadan verev şekilde kesilir. Kesilen biscottiler yine pişirme kapıdı yayılmış bir tepsiye dizilerek 10 dakika daha pişirilir.