25 Eylül 2017 Pazartesi

Yılbaşı kurabiyesi


Malzemeler:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1/3 çay kaşığı tarçın
  • 1/3 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/4 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/3 çay kaşığı muskat (tercihen)
  • 1/3 tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 gr un
Yapılışı:

Tereyağı ve şeker homojen bir kıvama gelene kadar iyice çırpılır. Ardından baharatlar, vanilya ve tuz eklenir. Bir yemek kaşığı süt ilave edilerek bu da karışıma yedirilir. Kabartma tozu ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un katılarak iyice yoğurulur. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra düz bir yüzeye un serpilerek açılan hamura kalıp kullanılarak istenen şekiller verilir. İsteğe bağlı olarak hamurların üzerine şeker ya da ufalanmış kuruyemiş serpilerek, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.