26 Kasım 2011 Cumartesi
Balsamic Soslu Bamya Salatası
Malzemeler:
- 1/2 kg. bamya
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı balsamic sirke
- 2 yemek kaşığı normal üzüm sirkesi
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Bamyaların saplarını ayıklayın. Derin bir tencereye yeterince su ve iki yemek kaşığı üzüm sirkesi koyarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında bamyaları içine atın ve 10 dakika boyunca pişirin. Bu süre sonunda bamyaları süzün ve soğumaya bırakın.
Bamyalar soğuduğunda bunları çukur bir salata tabağına alın. Dört diş sarımsağı ayıklayın. Bunları ufak ufak doğrayın ve bamyaların üzerine ilave edin. Balsamic sirke, zeytinyağı ve tuzla sosunu haırlayın ve tadını alması için servisten önce en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
Salatanız bir gün bekledikten sonra çok daha lezzetli olacaktır. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.