19 Kasım 2011 Cumartesi

Kremalı Patates Çorbası


Malzemeler:

- 1 baş sarımsak
- 1 büyük kuru soğan
- 4 orta boy patates
- 5 yemek kaşığı krema
- 2 çay kaşığı biberiye
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı tavuksuyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz

Yapılışı:

Sarımsakları ve soğanı soyup iri iri doğrayın. Bunları bir tencerede iki yemek kaşığı zeytiyağıyla hafif öldürün. Patatesleri soyup doğrayın ve bunları da tencereye ilave edin. Üzerlerine biberiye ve tuz serperek tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte ara ara karıştırarak patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.


Patatesler piştiğinde bunları iki bardak tavuk suyuyla blanderdan geçirin.


Daha önce kullandığınız tencereyi sudan geçirerek orta ateşte iki yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Bir yemek kaşığı unu ilave ederek bunu iki üç dakika kavurun. Geri kalan iki bardak tavuksuyunu yavaş yavaş una katarak, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Homojen bir kıvam elde ettiğinizde blanderdan geçirdiğiniz patatesi de buna yedirin.

Kaynamaya başladığında ölçülü kremayı ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve sıcak servis edin. İnce söğüş doğradığınız sarımsakları yağda iyice kızartıp bununla çorbanızın üzerini süsleyebilirsiniz.