18 Ocak 2018 Perşembe

Ekşili Semizotu Yemeği


Malzemeler:

- 1 büyük boy kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 demet ince doğranmış semizotu
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı nohut
- 2/3 su bardağı erişte ya da arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı nane
- zeytinyağı, tuz

Yapılışı:

İnce doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur. Biber ve domates salçası eklenerek biraz daha kavrulur. İnce doğranmış semizotu ilave edilerek az daha sotelenir. Tencereye yarıya kadar (yaklaşık 6 su bardağı) su eklenir, tuzu ayarlanır ve kaynamaya bırakılır.

Bu esnada ayrı ayrı tencerelerde yeşil mercimek 10 dakika ve nohut ise 30 dakika haşlanarak gazı alınır. Bunlar suları süzülerek kaynamakta olan salçalı suya eklenir. Yemeğin pişmesine yakın ölçülü erişte ya da arpa şehriye de ilave edilir. Bunlar da piştikten sonra, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve yağda yakılmış nane eklenir. Sıcak servis edilir.