Portakallı Jöle Malzemeleri:
- 4 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 çay bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
Muhallebi Malzemeleri:
- 6 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir tencerede portakallı jöle malzemelerinin tümü karıştırılır ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Hazır olduğunda kalıp olarak kullanılacak kaba boşaltılır.
Ardından ayrı bir tencereye muhallebi malzemeleri koyularak bu da orta ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Portakal jölesinin üzerine dökülerek soğuyup katılaşması için buz dolabında bir gece bekletilir.
Servis öncesi servis tabağına ters çevirilerek aktarılır ve soğuk aervis edilir.
Bu tarif portakal yerine aynı ölçülerde farklı meyvelerle de yapılabilşr. Meyve jölesinin altına dekoratif amaçlı meyve parçacıkları da koyulabilir.
Bisküvili servis etmek isterseniz muhallebinin üzerine bisküvi dizilerek sonrasında ters çevirilebilir.