11 Şubat 2010 Perşembe

Ayva Reçeli

Malzemeler:
- 2,5 kilo ayva
- 2 çay bardağı su
- 1,5 kg toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı viski ya da 1 limon suyu
- 2 adet karanfil

Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Çıkardığınız ayva çekirdeklerini reçele renk vermesi için kullanmak üzere temiz bir mendile, tülbente ya da beze sararak bohça yapın.

Rendelenmiş ayvayı tencereye alın ve üzerine 2 çay bardağı su ilave edin. Bohça halindeki çekirdekleri de tencereye koyduktan sonra kapağı kapatın ve bunu kısık ateşte şekersiz olarak pişmeye bırakın. Ayvaları sık sık karıştırarak kontrol edin. Ayvalar sönüp, su bitmeye yakın ölçülü şekeri ilave edin. Reçel kıvamını aldığında viski ya da limon suyunu ve karanfili ekleyerek 5 dakika daha pişirin ve altını kapatarak soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra reçeli hava almayacak bir kavanoza koyarak oda sıcaklığında muhafaza edin. Kavanozdan servis yaparken ıslak kaşık kullanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder