1 Şubat 2010 Pazartesi

Pachi'den Cheesecake



Malzemeler:

- 1 paket Philadelphia krem peynir (ya da Pınar Beyaz)
- 3 küçük naturel yoğurt (toplam 600 gr.)
- 3 yumurta
- 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket pötibör bisküvi
- Yaklaşık 1/2 bardak süt
- İsteğe bağlı olarak çilek marmelatı ya da çikolata sosu

Yapılışı:

Bisküvileri ufalayın ve yapışkan bir hamur kıvamı elde edecek kadar süt ekleyin. Hazırladığınız bu hamuru yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir borcamın tabanına yayın.

Kekin üzerini süslemek için kullanacağınız çilek marmelatı hariç, geri kalan tüm malzemeleri karıştırarak robotta iyice çırpın ve bunu da bisküvilerin üzerine dökün.

Tepsiyi fırına vererek 35 ila 40 dakika düşük ısıda pişirin. Bu sürenin sonunda keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini çilekli marmelat ya da çikolata sosuyla süsleyerek bir süre buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder