10 Aralık 2010 Cuma
Mavi Haşhaşlı Islak Kek
Malzemeler:
Kek için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ince irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Sos için:
- Dr. Oetker çikolata sosu
- Ev kreması ya da krem şanti
Yapılışı:
Ölçülü un ve kabartma tozu elekten geçirilerek derin bir kaba koyulur. Diğer malzemeler de kaba ilave edilerek mikserle çırpılır. Karışım kek kalıbına alınarak önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.
Şerbet malzemelerinin tümü küçük bir tepsiye koyularak bir müddet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Pişen kek fırından çıkarıldıktan sonra henüz sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Ayrı bir tencerede ev kreması ya da isteğe göre krem şanti hazırlanarak kekin üzeri bununla kaplanır. En üste de Dr. Oetker çikolata sosu kaplanır. Soğuk servis yapılır.