24 Mayıs 2011 Salı

Fakir Sevindiren Salatası


Annemin, Ahmet Maraki'nin tavsiyelerinden yola çıkarak yarattığı bu müthiş salata söylendiği kadar sağlıklı mıdır bilemem ama, tadına doyum olmuyor. Domatesin ve salatanın vitamini kabuğun ete yakın yerlerindeymiş meğer. Bundan dolayı bu iki sebzenin kabukları değerlendirilmeliymiş. Sağlıklı beslenmeye meraklı olanlar, mutfağında ekonomi yapmayı sevenler, ağzının tadını bilenler, buyrun size mutfağınızda çığır açacak bir salata :)

Malzemeler (4 kişilik):

- 4 salatalığın kabuğu
- 4 domatesin kabuğu
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 1 tatlı kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 3 ceviz içi
- 1 çay kaşığı dolusu kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 limon suyu
- Zeytinyağı

Yapılışı:

Sabah kahvaltısında ya da yemek yaparken kullandığınız iyice yıkanmış domates ve salatalıkları kabuklarını bir kenara ayırın.

Ceviz içlerini 10-15 dakika kadar suda bekletin.

Kuru soğanı ve biberleri temizleyip yıkayın. Önce soğanı ve biberleri iri iri doğrayarak rondaya atın ve bunlar iyice ufalanıncaya kadar kısa bir süre rondadan geçirin. Ufalanan soğan ve biberleri salata tabağına alın.

Bu sefer rondaya iri iri doğradığınız salatalık kabuklarını atın ve bunları da aynı irilikte olacak şekilde rondadan geçirin. Salatalık kabuklarını da salata tabağına ilave edin.

En son rondaya irice doğradığınız domates kabuklarını atın ve bunları da ufalayın. Domatesleri de salata tabağına ilave edin.


Son olarak salatanıza suda beklettiğiniz, ince ince ufalanmış cevizleri, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzu, limon suyunu ve en son zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın ve servis edin.

Afiyet olsun!