15 Mayıs 2011 Pazar

Yoğurtlu Yarpuz Aşı



Malzemeler:

- 1/2 kg yarpuz
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- Bir tutam su
- Yoğurt
- 4 diş sarımsak

Yapılışı:

Aşağıda resmi görülen, naneye benzeyen ancak daha hafif aromalı ve mat renkli yabani bir ot olan yarpuzu kırsal bölgelerde bulabilirsiniz.


Yarpuzlar iyice yıkanır ve ince ince kıyılır.

Derin bir tencereye 4 bardak su koyularak kaynatılır. Kaynayan suya ölçülü bulgur ilave edilir. Bulgur kaynamaya başlayınca yıkanan yarpuzlar ve tuz da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektiğinde ateşten alınır.

Sıcak olarak yanında yoğurtla, ya da üstteki resimde görüldüğü gibi yazın, hafif sulandırılmış sarımsaklı yoğurda katılarak soğuk çorba olarak servis edilebilir.