24 Mayıs 2011 Salı

Zeytinyağlı Sade Enginar


Malzemeler:

- 6 orta boy enginar
- 1 orta boy kuru soğan
- 6 adet cherry domates
- 1/2 limon
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz (opsiyonel)
- Tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Enginarlar iyice yıkayın. Bunları derin bir tencereye koyun ve üzerlerini örtecek kadar su ekleyin. Suya yarım limonun suyunu ilave ettikten sonra tencereyi yüksek ateşe koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ateşi kapatın ve enginarları sudan çıkartın. Kaynatmış olduğunuz limonlu sudan 2 su bardağı alarak daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın.

Kuru soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Yayvan bir teflon tavada yarım çay bardağı zeytinyağıyla soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince bunları bir tabağa alın. Aynı tavaya bu sefer haşlanmış enginarları dizin. Kavrulmuş soğanları enginarların göbeklerine pay edin. Her enginarın üzerine bir tane cherry domates yerleştirin. Tuzunu ayarlayıp, enginarları bozmamaya dikkat ederek kenarlardan 2 su bardağı haşlanmış limonlu suyu da tencereye ilave edin. Çok kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Tercihe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek soğuk servis edin.