15 Mayıs 2011 Pazar

Karnıbahar Kızartması


Malzemeler:

- 1 adet büyük karnıbahar
- 3 adet yumurta
- Sos için 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Karnıbaharları bulamak için 1 tabağa yayılmış bolca un

Yapılışı:

Karnıbahar limon büyüklüğünde parçalara ayrılır ve iyice yıkanır.

Derin bir tencerede su kaynatılır. Karnıbaharlar fazla yumuşamayacak şekilde, yaklaşık sekiz-on dakika kadar haşlanır. Haşlanan karnıbaharlar sudan çıkarılarak ılımaya bırakılır.

Kızartma işlemi öncesi karnıbaharları batıracağımız sosu hazırlamak üzere 3 yumurta derin bir kapta iyice çırpılır. Buna 2 yemek kaşığı un ve bir tutam tuz eklenerek bir süre daha çırpılır.

Yayvan bir teflon tavaya kızartma yağı koyularak iyice kızdırılır. Yağ hazır olduğunda karnabahar parçaları önce sosa batırılıp ardından una bulanarak kızgın yağda kızartılır.

Tercihe göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ve limon suyuyla soğuk olarak, ya da sarımsaklı yoğurtla sıcak olarak servis yapılır.