16 Mayıs 2011 Pazartesi

Isırgan Otu Çorbası


Malzemeler:

- 1/2 kg. ısırgan otu
- 200 gr bezelye
- 100 gr mısır
- 1 büyük boy soğan
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz

Yapılışı:

Isırganları yabancı otlardan, varsa tohum ve kalın saplarından arındırın. İrice doğrayarak sıcak sirkeli suda beş dakika bekletin ve süzün.

Taze bezelyeyi gazını almak için hafifçe yumuşayıncaya kadar küçük bir tencerede kaynatın.

Mısırı yıkayın ve süzün.

Soğanı rendeleyin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında kokusu değişinceye kadar kavurun.

Bir tencerede 1 kaşık zeytinyağı ve tereyağını eriterek, unu rengi değişmeye başlayıncaya kadar kavurun. Unun rengi değişmeye başladığında içine yavaş yavaş sütü ilave edin. Süt ısındıkça kıvam hızla koyulaşacaktır. Bir su bardağı suyu da yedirerek kıvamını ayarladıktan sonra ısırgan ve kavrulmuş soğanı da karışıma ekleyin.

Karışımı on dakika pişirdikten sonra blenderdan geçirin. Ardından içine bezelye, mısır ve karabiberi de ekleyip tuzunu ayarlayın. Bezelyeler tam olarak pişince çorbayı ateşten alarak sıcak olarak servis edin.