18 Eylül 2017 Pazartesi

Terbiyeli Sebze Çorbası

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy havuç  (1 küçük kase)
  • 1 adet orta boy kabak  (1 küçük kase)
  • 150 gr. taze fasulye  (1 küçük kase)
  • 1 adet iri soğan
  • 1 adet tatlı kırmızı biber 
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 100 gr. tereyağ
  • Et ya da tavuk suyu
  • Karabiber
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet limon suyu 
Yapılışı:

Havucu ve kabağı küçük küpler halinde doğrayın. Taze fasulye ve kırmızı biberleri de küçük doğrayın.

Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını koyun, yağ eriyip kızdığında küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Taze fasulye, kırmızı biber ve havucu ekleyip biraz daha kavurun.

Üzerine 1 bardak sıcak su döküp kaynamaya başlayınca kabakları da ekleyin. Yeterince et/tavuk suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

Terbiyesi için, un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu 1 su bardağı su ile iyice çırpın. Üzerine azar azar 2 bardak sıcak su ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımı süzgeçten geçirin ve iplik gibi çorbanın üzerine, çorbayı devamlı karıştırarak akıtın. Çorbanın kesilmemesine dikkat edin. Tuz ve karabiber atın. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın. Çorbayı kıvamını alıncaya 5 dk. kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu ve maydanoz serpin. Dinlendikten sonra servis edin.