- Yarım kg. taze mantar ya da 1 konserve dilim mantar
- Yarım su bardağı yemeklik (ucuz) beyaz şarap
- 2 su bardağı süt
- 6 çorba kaşığı elenmiş un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 300 gr. taze kaşar rendesi
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Teflon tavada 1 kaşık tereyağı eritilir. Mantarlar eklenerek bunlar harlı ateşde 5 dakika kavrulur (konserve mantar için süre 10 dakika olabilir). Yarım bardak beyaz şarap eklenerir. Mantarlar şarabı çekene kadar marine edilir. Kavrulmuş mantarlar bir kenara ayrılır.
Derin bir tavaya beşamel sos hazırlamak üzere, 3 kaşık tereyağı koyularak eritilir. 6 kaşık un ilave edilerek 5 dakika kavrulur. 2 su bardağı süt yavaş yavaş eklenip karışım sürekli karıştırılarak topcukların oluşması önlenir ve bu şekilde un açılır. Beşamel sos katı kıvama geldiğinde buna tuz, sarımsak tozu ve kırmızı pul biber eklenir. Sosa en son rendelenmiş kaşarın yarısı ilave edilerek, peynir eriyene kadar bir müddet daha pişirilir.
Sos ateşden alınarak kenara ayırdığımız mantarlar eklenerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış büyük bir kaba aktarılır ya da isteğe göre yağlanmış küçük güveçlere bölüştürülür. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Üzerleri hafifçe kızardığında fırından çıkarılarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder