- 3 bardak bulgur
- 4 bardak tavuk suyu
- 3 tavuk budu
- 5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tavuklar yarım saat suda haşlanır. Haşlandıktan sonra suyundan alınarak soğumaya bırakılır.
Bir tencerede 2 yk. tereyağı eritilir. 3 bardak yıkanmış bulgur eklenerek 5 dakika kavrulur. 3 bardak tavuk suyu ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve bulgur orta ateşde pişmeye bırakılır. Bulgurun üzerinde delikler oluştuğunda tencerenin altı kapatılır.
Sarımsaklar az tuz ile ezilerek 1 su bardağı tavuk suyuna katılır. Demlenmesi için pişmiş bulgur pilavının üzerine gezdirilerek kapak kapatılır.
Tavuk butları kemiklerinden ayrılarak bir tabağa didiklenir. Bir tavada 1 yk. tereyağı eritilir. Didiklenmiş tavuk eti yağda kavrulur. Üzerine az tuz ve karabiber serpilir. Pilavın üzerine serpilip sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder