8 Eylül 2009 Salı

Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Malzemeler:
  • 3 bardak bulgur
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 3 tavuk budu
  • 5 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tavuklar yarım saat suda haşlanır. Haşlandıktan sonra suyundan alınarak soğumaya bırakılır.

Bir tencerede 2 yk. tereyağı eritilir. 3 bardak yıkanmış bulgur eklenerek 5 dakika kavrulur. 3 bardak tavuk suyu ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve bulgur orta ateşde pişmeye bırakılır. Bulgurun üzerinde delikler oluştuğunda tencerenin altı kapatılır.

Sarımsaklar az tuz ile ezilerek 1 su bardağı tavuk suyuna katılır. Demlenmesi için pişmiş bulgur pilavının üzerine gezdirilerek kapak kapatılır.

Tavuk butları kemiklerinden ayrılarak bir tabağa didiklenir. Bir tavada 1 yk. tereyağı eritilir. Didiklenmiş tavuk eti yağda kavrulur. Üzerine az tuz ve karabiber serpilir. Pilavın üzerine serpilip sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder