8 Eylül 2009 Salı

Yoğurtlu Patlıcan Çorbası

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet çarliston biber
  • Yarım kg. yoğurt
  • 1 büyük soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • Tereyağı
  • Tuz

Yapılışı:

Yoğurt ve yumurta sarısı çırpılarak 1 litre suya karıştırılır. Karışıma tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.

Patlıcanların kabukları soyularak ince dilimlenir. Biberler içleri temizlenerek ince kıyılır.

Çorba kaynamaya başladığında patlıcanlar ve biberler eklenir. Bir müddet kaynadıktan sonra yıkanmış bulgur ve pirinç eklenir. Çorba iyice katılaşınca altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Bir tavada tereyağı eritilerek ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanlar soğumuş karışıma katılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder