18 Ocak 2017 Çarşamba

Elmalı Turta



Hamur malzemeleri:
  • 250 gr. oda sıcaklığında margarin
  • 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Harç malzemesi:
  • 3 orta büyüklükte elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir ve dinlenmeye bırakılır. Hamurun kıvamlı olması için margarinin oda sıcaklığında ve yumuşak olması önemlidir.

Bu esnada bir kap içine elmalar kabukları soyulup, rendenin kalın tarafında rendelenir. İçine ölçülü şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.

 
Hamur iki eşit parçaya bölünür. Hamurun bir parçası tercihen yuvarlak bir borcamın dibi ve kenarları margarinle iyice yağlandıktan sonra, bunun içine yayılır. Hamur borcamın kenarlarına doğru yükseltilerek iç harcı tamamen içine alacak bir havuz şekli verilir.

Elmalı harç suyunu süzmeden hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine eşit şekilde yayılır.

Diğer hamur parçası bir merdane yardımıyla, hazırlamış olduğunuz alt parçaya kapak gibi oturacak büyüklükte açılır. Tek parça şeklinde almanız zor olabilir, sıkıntı değil. Parçalanırsa hamuru turtanın üzerinde yamayıp bir araya getirebilirsiniz, hamurun kıvamı buna müsaittir.


Hazırlamış olduğunuz tartı 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin ve birkaç saat dinlendikten sonra servis edin.