Hamur malzemeleri:
- 250 gr. oda sıcaklığında margarin
- 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un
3 orta büyüklükte elma 4 yemek kaşığı şeker 1 Tatlı kaşığı tarçın
Elmalı harç suyunu süzmeden hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine eşit şekilde yayılır.
Diğer hamur parçası bir merdane yardımıyla, hazırlamış olduğunuz alt parçaya kapak gibi oturacak büyüklükte açılır. Tek parça şeklinde almanız zor olabilir, sıkıntı değil. Parçalanırsa hamuru turtanın üzerinde yamayıp bir araya getirebilirsiniz, hamurun kıvamı buna müsaittir.
Hazırlamış olduğunuz tartı 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin ve birkaç saat dinlendikten sonra servis edin.