Malzemeler:
- 1 su bardağı küçük doğranmış kornişon turşusu
- 2 su bardağı blenderda ufalanmış ceviz içi
- 1 küçük demet dereotu
- 5-6 diş rendelenmiş ya da ezilmiş sarımsak
- 1 bütün tavuk göğsü
- 2-3 kaşık mayonez
- Yoğurt
- Tuz
Tavuk göğsü küçük kuşbaşı doğranarak, su dolu bir tencerede kokusu gidinceye kadar çok iyi haşlanır. Fazla suyu süzülerek derin bir kaba koyulur ve tavuk parçaları elde ufalanır.
Blenderdan geçirilmiş ve ufalanmış ölçülü ceviz, kornişon turşu, sarımsak, ince doğranmış dereotu tavuğa ilave edilerek hepsi iyice harmanlanır.
Karışıma 2-3 kaşık mayonez ve ardından kıvam alıncaya kadar yoğurt ilave edilir. Tuzu ayarlanır. Serviz tabağına alındıktan sonra üzeri cevizle süslenerek soğuk servis edilir.