18 Ocak 2017 Çarşamba

Kestaneli Pilav















Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gr. kestane
  • 2,5 su bardağı su (tercihen tavuk suyu)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve kaynar suda 1 saat bekletin. Kestaneleri ortalarından çizip 200 derece fırında 20 dk pişirin. Pişen kestanelerin kabuklarını soyun ve bir tabağa alın. Soğanları ince ince doğrayın. Yağsız tavada fıstıklara renk verin ve tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun. Kuş üzümü, pirinç ve kestaneleri ilave edip birkaç dakika kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca altını kısın ve pilavın üzeri göz göz açılıp suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 20 dk daha pişirin. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.

Not: Pilavı tavuk suyuna yapacaksanız ve tavuk suyu hazırlanırken soğan, karabiber, tuz
 vs eklendiyse, bu malzemeleri pilava tekrardan koymanıza gerek yok.