18 Ocak 2017 Çarşamba

Tatlı krep












Malzemeler:
  • 2 olgun muz
  • 2 yumurta
  • Aldığınca badem unu (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
  • Tuz
  • Zeytin yağı ya da hindistancevizi yağı
Yapılışı:

Muzları soyup bir çatal yardımıyla iyice ezin. Bir kabın içine yumurtaları kırıp iyice çırpın. Tuzunu ilave ettikten sonra ezilmiş muzu ekleyin. Akışkan kıvamını kaybetmeyecek, ancak kaşıkla form vereceğiniz kıvama gelene kadar badem unu ekleyin ve iyice karıştırın.

Bir tavaya az miktarda zeytinyağı ya da isteğe göre hindistancevizi yağı koyup eritin, hazırladığınız karışımdan bir tepeleme yemek kaşığı alarak kızgın yağa koyun. Bir tarafı iyice piştikten sonra diğer tarafını çevirin. Sıcak olarak servis edin.