18 Ocak 2017 Çarşamba

Kakaolu Islak Kek (Browni)















Kek malzemeleri:

  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 4 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı un
  • Ceviz

  • Sos malzemeleri:

  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

  • Yapılışı:

    Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı, süt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından kakaoyu, kabartma tozunu ve en son ölçülü unu ve cevizi ekleyin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt döşenmiş borcama boşaltın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika  pişirin.

    Kek pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve bu esnada sosunu hazırlayın.

    Sosu hazırlamak için tüm malzemeler küçük bir tencerede karıştırılır. Ateşe koyularak sürekli karıştırmak suretiyle kaynatılır. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha fokurdatılır ve altı kapatılır. Dilimlenen kekin üzerine sos dökülüp ceviz serpilerek soğuk servis edilir.