1 Şubat 2011 Salı

Balık Köfteleri



İspanyol mutfağından başka bir tarif..

Malzemeler:

- 800 gr. mezgit balığı (ya da beyaz etli başka bir balık)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı galete unu
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- İsteğe göre 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz
- Harcı koyulaştırmak ve köfteleri bulamak için yeterince un
- Kızartma için sıvıyağ

Yapılışı:

Balığın kılçıklarını ve derisini temizleyin. Temizlenmiş balık etini soğan ve sarımsaklarla mikserden geçirerek ufalayın ve derin bir kaba alın. Karışıma ince kıyılmış dereotunu ya da maydanozu ve bir miktar tuzu da ekleyip yoğurun. Çırpılmış yumurtayı ve galete ununu da ilave edin. Köftelerin hazırlanabileceği kıvamı yakalamak için biraz un ekleyin. Elde ettiğiniz harçdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler hazırlayın.

Geniş bir tavada bol sıvıyağı kızdırın. Köfteleri una bulayıp iyice kızartın. Kızaran balık köftelerini kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını akıtın. Sebze ya da salata ile sıcak servis yapın.