2 Şubat 2011 Çarşamba
Derya'nın Balkabaklı-Tarçınlı Keki
Arkadaşım Derya'nın halis mulis Türk mutfağından bu tarifi için;
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı rendelenmiş balkabağı
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı sıvıyaağ
- 1-2 parça dövülmüş damla sakızı
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 bardak un
-1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Ölçülü toz şekeri ve 3 yumurtayı derin bir karıştırma kabında iyice çırpın. Daha sonra 1,5 bardak rendelenmiş balkabağını, tarçını, sıvıyağı, dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızını ve çekilmiş cevizi karışıma katıp iyice karıştırın. Son olarak 3 bardak unu ve kabartma tozunu da kek hamuruna ekleyip karıştırın.
Kekin kalıba yapışmaması için kalıbı sıvı yağ ile yağlayıp üzerine bir miktar un serpin. Karışımı kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin.