2 Şubat 2011 Çarşamba

Karides Pane



İspanyol mutfağına ait bu tarif için;

Malzemeler:

- 1 kilo jumbo karides
- 1 su bardağı bira
- 1 paket kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- Kızartmak için sıvıyağ (tercihen riviera zeytinyağı)
- Tuz
- Dereotu (opsiyonel)

Yapılışı:

Karideslerin kuyruklarını bırakarak vücut kısmındaki kabukları ve başını ayıklayın. Temzilediğiniz karidesleri tuzlayın.

Derin bir kabın içinde yumurtaları çırpın, birayı, kabartma tozunu, unu ve tercih etmeniz durumunda çok ince kıyılmış dereotunu da ekleyerek iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Karışım ne çok cıvık ne de çok katı olmalıdır. Katı olması durumunda bir miktar daha bira, sıvı olması durumunda da bir miktar daha un ekleyin.

Geniş bir teflon tavada bol sıvıyağı kızdırın. Karidesleri kuyruklarından tutarak unlu karışıma batırın ve bekletmeden kızgın yağda kızartın. Her tarafları iyice kızardığında karidesleri kağıt havlu üzerinde fazla yağlarından arındırın. Aperatif ya da garnitür olarak sıcak servis edin.