12 Eylül 2021 Pazar


ÇİLEK REÇELİ

Malzemeler:

- 1 kilo küçüklerinden çilek

- 800 gr şeker

- 1 çay kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Çilekler saplarından ayıklanır ve mümkünse bütün halde reçelin pişeceği tencereye koyulur. Üzerine ölçülü şeker eklenerek bir gece buzdolabında ağzı kapalı beklemeye bırakılır. Sabah orta ateşte harlı şekilde ocağa alınır. Kaynayıp şekerler eriyene kadar çilekleri ezmeden kenarlardan doğru karıştırılır. Çok köpüren bir reçel olduğu için kaynamadan içine tereyağı eklenir. Kaynamaya başlayınca ateş yüksekten orta hararete getirilir. Yarım saat kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir. 5 dakika daha kaynatılıp örnek alınarak 2 dakika buzdolabında bekletilir. Kıvam almışsa ocağın altı kapatılır.