12 Eylül 2021 Pazar


HİNDİSTANCEVİZLİ KEK

Malzemeler:

- 1 su bardağı hindistancevizi unu

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 su bardağı yoğurt

- 2 yumurta

- 1/2 su bardağı sıvı hindistan cevizi yağı

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1/2 çay kaşığı carbonat

- 1 çay kaşığı vanilya

- Üzerini süslemek için yabani meyveler (ahududu, yabanmersini, böğürtlen vs.)

Yapılışı:

Yumurtalar, pudra şekeri ve hindista cevizi yağı hep beraber çırpılır. Ardından yoğurt ilave edilerek birz daha çırpılır. Ayrı bir kapta kuru malzemelerin hepsi karıştırılarak sos buna ilave edilir ve iyice yedirilir. Vanilya eklenir. Fırın kabı yağlanarak akışkan kıvamdaki karışım buna aktarılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Serviste önce üzerine yabani meyveler koyulup az pudra şekeri serpilerek servis edilir.