12 Eylül 2021 Pazar


YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

Malzemeler

- 1 su bardağı mercimek

- 1 su bardağı nohut

- 1 çay bardağu bulgur

- 1 öay bardağı arpa şehriye veya erişte

- 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1/2 yemek kaşığı biber salçası

- 3 orta boy kuru soğan

- 3-4 diş sarımsak

- Sıvı yağ

Yapılışı:

Ölçülü mercimek 5 dakika kaynatılıp gazı alınır ve süzülerek bir kenara koyulur.

Bir tencereye sıvı yağ koyulup domates ve biber salçası az kavrulur, su ilave edilir. Kaynadığında içine soyulmuş bütün halde bir adet soğan ve 3-4 diş sarımsak atılır. Kaynamaya başladığında yıkanan mercimek de suya ilave edilir. İçine bir su bardağı nohut ve bir çay bardağı bulgur eklenir ve kaynamaya bırakılır. Mercimek pişmeye yakın içine 1 çay bardağı arpa şehriye ya da erişte koyulur. Tuzu ayarlanır. İçindeki soğan alınıp atılır. 2 adet soğan ince doğranıp, tereyağında kavrulur. Sararınca çorbanın üzerine eklenir ve sıcak servis edilir.