HELLİMLİ EKMEK
Malzemeler:
- 500 gr un
- 550 ml su
- 600 gr küp doğranmış hellim peyniri
- 10 gr yaş ya da kuru maya
- 30 gr toz şeker
- 15 gr tuz
- 250 ml zeytinyağı
- 25 gr oda sıcaklığında margarin
- 3 dal taze soğan
- 2 dal biberiye
Yapılışı:
Şeker, maya ve ılık su iyice dağılana kadar karıştırılır. Ölçülü unun yarısı karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Buna sıvı yağ, oda sıcaklığında margarin eklenir ve iyice yedirilir. İnce doğranmış soğan, biberiye ve peynir küpleri hamura eklenir. Kalan un da eklenir iyice yoğurulur. Hamur oda sıcaklığında 1 saat beklemeye bırakılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, üzerine un serpilir. Ekmeklere istenen şekil verilerek tepsiye alınır. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
2. Tarif için Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 4 yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Nane, tuz
- 2 paket hellim
Yapılışı:
Yumurtalar hamur yağurma kabında iyice çırpılır. Buna sıvı malzemeler eklenir. Un, kabartma tozu, tuz ve nane harmanlanarak karışıma yedirilir. En son küp doğranmış peynir hamura ilave edilir. Cıvık hamur elde edilir. Arzu edilen kalıp yağlanarak hamur içine koyulur ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişirilir.
https://cuisinovia.com/2021/01/29/halloumi-pie-with-yogurt/