Scones
Malzemeler
- 300 gr un
- 45 gr şeker
- 2 tatlı kaşığı (12 gr) kabartma tozu
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 75 gr soğuk margarin
- 2 yumurta
- 30 ml süt
Yapılışı
- Ölçülü un, kabartma tozu, şeker ve tuz bir kapta iyice karıştırılır.
- Soğuk margarin küp küp doğranıp un karışıma eklenir. Margarin una tamamen yedirilene kadar karıştırılır.
- Yumurtalar karışıma eklenir ve çok ezmeden kabaca karıştırılır. Sconesların üzerine sürmek için az miktarda yumurta beyazı kenara ayrılır.
- Süt karışıma ilave edilerek yine hafifçe karıştırılır ve hamura eşit şekilde yedirilir.
- Hamur form aldığında un serpilmiş tezgaha alınarak kalınca açılır ve geniş ağızlı bir bardak ya da kavanozla disk şeklinde kesilir.
- Üzerlerine yumurta beyazı sürülür.
- Yaglı kağıt üzerine tepsiye dizilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.