23 Eylül 2021 Perşembe

Scones


Malzemeler

  • 300 gr un
  • 45 gr şeker
  • 2 tatlı kaşığı (12 gr) kabartma tozu 
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 75 gr soğuk margarin
  • 2 yumurta
  • 30 ml süt

Yapılışı

  1. Ölçülü un, kabartma tozu, şeker ve tuz bir kapta iyice karıştırılır.
  2. Soğuk margarin küp küp doğranıp un karışıma eklenir. Margarin una tamamen yedirilene kadar karıştırılır.
  3. Yumurtalar karışıma eklenir ve çok ezmeden kabaca karıştırılır. Sconesların üzerine sürmek için az miktarda yumurta beyazı kenara ayrılır. 
  4. Süt karışıma ilave edilerek yine hafifçe karıştırılır ve hamura eşit şekilde yedirilir. 
  5. Hamur form aldığında un serpilmiş tezgaha alınarak kalınca açılır ve geniş ağızlı bir bardak ya da kavanozla disk şeklinde kesilir.
  6. Üzerlerine yumurta beyazı sürülür.
  7. Yaglı kağıt üzerine tepsiye dizilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.