- 1, 5 kilo sert şeftali
- 1 kilo toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon
- 3-4 şeftali çekirdeği
Yapılışı:
Şeftaliler kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak kuşbaşı büyüklükte doğranır. Çekirdekleri renk vermek üzere pişerken kullanmak üzere buzdolabına kaldırılır. Şeftaliler reçelin pişeceği derin tencereye alınır. Şeker şeftalilerin üzerini tamamen örtecek şekilde üzerine eklenir. Tencerenin ağzı kapatılarak şeftalilerin suyunu bırakması için 24 saat bu şekilde bekletilir. Bu süre sonunda suyunu salmış olan şeftali şekerin erimesi için yüksek ateşe koyulur. Kaynayınca içine şeftali çekirdekleri ilave edilerek orta ateşe alınır. Köpürmeye başlayınca için bir çay kaşığı tereyapı ilave edilerek köpüklenme engellenir. 30 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir. 5 dakika daha kaynatılıp küçük bir miktar tabağa alınıp, buz dolabında 2 dk bekletilerek test edilir. Kıvam almışsa tencerenin altı toplam 35 dakika sonunda kapatılır. Sıcakken kavanozlara koyularak ağzı sıkıca kapatılır.