12 Eylül 2021 Pazar



SCHLOTZSKY'S EKMEĞİ

Malzemeler

- 2,5 su bardağı un

- 3 + 1/4 su bardağı ılık süt

- 1/2 Su bardağı ılık su

- 1 paket (2+1/4 çay kaşığı) kuru maya

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1,5 çay kaşığı tuz

-1 + 1/4 çay kaşığı karbonat

- 1 yemek kaşığı mısır unu

- Tavayı yağlamak için sıvı yağ ya da margarin. 

Yapılışı:

Ilık su, şeker ve kuru maya derin bir kapta iyice dağılana kadar karıştırılır. Ayrı bir kapta ılık süt, tuz ve karbonat karıştırılır. Sıvı karışıma mayalı su karışımı eklenir. Ölçülü undan önce bir bardak eklenip iyice yedirilir, ardından kalan miktar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Homojen kıvalı bir hamur elde edilir. Mümküne bireysel kullanıma uyacak küçüklükte tepsiler yapışmayı önlemek üzere yağlanıp üzerine mısır unu serpildikten sonra, hamu bunlara eşit şekilde bölüştürülür. Tepsiler oda sıcaklığındaki fırında en az 1 saat beklemey bırakılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üstlerine margarin sürülerek soğmaya bırakılır.