13 Eylül 2021 Pazartesi

Güveçte Erikli Et Yemeği

GÜVEÇTE ERİKLİ ET YEMEĞİ

Malzemeler: 

- 300 gr kuşbaşı dana eti
- 1 iri kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 kg erik
- Tuz, karabiber

Yapılışı

Kuşbaşı kuzu eti suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Soğanlar çok ince doğranır ve kavrulan ete eklenir. İçine 4 veya 5 diş sarımsak eklenir. Soğanlar pembeleşince içine biraz biber salçası ve aynı oranda domates salçası ilave edilir ve kavrulur. Daha göz kararı ile yeterli su koyulur. Eriklerin çekirdekleri çıkarılır. Etler biraz yumuşayınca erikler yıkanarak içine atılır ve yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Etler piştikten sonra yemeğin tuzu ayarlanır ve arzu edilirse karabiber ilave edilir.