10 Ocak 2011 Pazartesi

Batbout



Fas mutfağından bir tür pide olan "Batbout" için;

Malzemeler:

- 1 kg un
- 1/2 kg un gibi ince öğütülmüş irmik (tamamı undan da yapılabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı instant kuru maya
- Bir tutam tuz
- Ilık su
- Pişirmek için sıvıyağı

Yapılışı:

Tüm malzemeler kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurulur. Hamur kuru bir bezle örtülerek oda sıcaklığında on dakika dinlendirilir.

Hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, bunlar elle daire şeklinde açılır. Her iki tarafına da öğütülmüş irmik serpilir. Hazırlanan hamurlar kuru bir bezin üzerine yayılarak üzerleri bir diğer bezle örtülür ve 10 dakika daha dinlendirilir.

Teflon tava ateşde yağsız olarak iyice ısıtılır. Küçük bir tabağa az miktar sıvıyağ koyulur. Eller sıvı yağla ıslatılarak hamurun üzeine çok az miktarda sürülür. Hamur teflon tavada her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirilir. Sıcak servis edilir.