11 Ocak 2011 Salı

Msimmin



Fas mutfağından, bizdeki katmerin çok benzeri "Msimmin" için;

Malzemeler:

- 172 kg un
- 1/2 kg un gibi ince öğütülmüş irmik (tamamı undan da yapılabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı instant kuru maya
- Bir tutam tuz
- Ilık su
- 1/2 su bardağı sıvıyağı

Yapılışı:

Tüm malzemeler yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurulur. Hamur kuru bir bezle örtülerek oda sıcaklığında on dakika dinlendirilir.

Derin bir tabağın içine sıvıyağ koyulur. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Eller sıvıyağla ıslatılarak bunlar daire şeklinde açılır.



Daire şeklinde açılan hamurun üzerine biraz sıvıyağ sürdükten sonra köşeleri aşağıdaki gibi üst üste katlanarak hamura kare şekli verilir.



Kare şeklinde hazırlanan hamur, eller yeniden sıvıyağda ıslatıldıktan sonra aşağıdaki gibi inceltilir.



Teflon tava ateşde iyice ısıtılır. Tavaya elle az miktarda sıvıyağ serpilir. Hamur teflon tavada her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirilir. Sıcak servis edilir.